Kuih Tradisional Warna Hijau / 18 Resepi Kuih Tradisional Melayu Yang Famous Ketika Ramadhan
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 1 1/2 cawan santan cair; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning.
Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. 1 biji telur gred a; 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
1 biji telur gred a;
1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Bahan lapisan bawah hijau : 1 biji telur gred a; Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. 1 1/2 cawan santan cair; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan.
1 biji telur gred a; Bahan lapisan bawah hijau : Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
Bahan lapisan bawah hijau :
1 biji telur gred a; Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). 1 1/2 cawan santan cair; Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Bahan lapisan bawah hijau : Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan.
Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. 1 biji telur gred a; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau.
1 biji telur gred a;
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Bahan lapisan bawah hijau : 1 biji telur gred a; 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1 1/2 cawan santan cair; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
Kuih Tradisional Warna Hijau / 18 Resepi Kuih Tradisional Melayu Yang Famous Ketika Ramadhan. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender.
Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning kuih warna hijau. 1 biji telur gred a;
1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Bahan lapisan bawah hijau : 1 biji telur gred a; Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih.
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih.
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih.
Post a Comment for "Kuih Tradisional Warna Hijau / 18 Resepi Kuih Tradisional Melayu Yang Famous Ketika Ramadhan"